30.9.19

Jižní Čechy, 2 den


Druhý den nás čekala exkurze do pivovaru Budvar v Českých Budějovicích.S průvodkyní jsme prošli celý areál od počátku výroby až po stáčírnu.Vynikající kvalita piva spočívfá v používání těch nejlepších surovin od vody , českého chmele a moravského sladu.



Voda se čerpá z 300m hluboké studny


Ve sklepě byla také ochutnávka skvělého piva

V podnikové prodejně byla možnost si zakoupit různé dobroty.Mně osobně chutnaly Chmelinky,což jsou pralinky z hořké čokolády,plněné chmelovou náplní.

Po exkurzi jsme s průvodkyní prošli střed města s historickým náměstím Přemysla Otakara II,prohlédli si Samsonovu kašnu a bludný kámen.







Je to místo,kde ve středověku stával popravčí špalek.Pověst říká,že kdo jej po 21.hodině překročí,ztratí orientaci a zabloudí.
Následoval rozchod,každý si individuálně mohl prohlédnout Černou věž,případně si zajít na oběd do Masných krámů.
Po obědě jsme se přesunuli autobusem na exkurzi do jaderné elektrárny Temelín.V informačním centru v zámečku Vysoký Hrádek jsme zhlédli téměř hodinový zajímavý film o výrobě elektřiny z atomového jádra,jak se řídí a pracuje jaderný reaktor,kde se získává palivo a instaluje do reaktoru a kde se ukládá vyhořelé palivo.Prohlédli jsme si také instalované expozice.


Pak již následoval odjezd do hotelu s dobrou večeří...

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji že jste se zastavili