30.9.19

Jižní Čechy 1 den


Dne 11.8.-16.8.2019 jsem absolvovala s STP Přerov autobusový poznávací zájezd po Jižních Čechách.Z Přerova jsme vyjeli v neděli za krásného počasí,které nás provázelo po celý pobyt.
První zastávka byla v Pelhřimově,kde jsme navštívili Muzeum rekordů a kuriozit.Toto muzeum bylo otevřeno jako jediné zařízení svého druhu ve střední Evropě.

Jižní Čechy, 2 den


Druhý den nás čekala exkurze do pivovaru Budvar v Českých Budějovicích.S průvodkyní jsme prošli celý areál od počátku výroby až po stáčírnu.Vynikající kvalita piva spočívfá v používání těch nejlepších surovin od vody , českého chmele a moravského sladu.

Jižní Čechy 3 den

Třetí den bylo počasí opět krásné a my se vydali směr Čecký Krumlov.kde jsme strávili celý den.Část účastníků navštívila grafitový důl,kde patřičně oblečeni (gumáky,helmy,čelové svítilny) nasedli do vláčku a ssjeli do podzemí.Dozvěděli se v jakých podmínkách horníci pracovali a jaké stroje se používaly.Já jsem tam nebyla,protože jsem tam byla už v minulém zájezdě.

Jižní Čechy ,4 den

Čtrvtý den putování patřil mávštěvě Třeboně.Počasí nám opět přálo,tak jsme se mohli nalodit na výletní loď a vydat se na plavbu po rybníku Svět.

Jižní Čechy,5 den


Pátý den našeho pobytu odjíždíme do města Hluboká nad Vltavou.Z parkoviště odjíždime do kopce vláčkem až k zámku,který patří k nejatraktivnějším památkám v Česku.

Jižní Čechy,6.den

Přišel poslední šestý den našeho putování po Jižních Čechách.Po snídaniodjíždíme na prohlídku zámku Červená Lhota,který byl původně gotická tvrz.Později byl přebudován na renesanční zámek,který se nádherně zrcadlí v přilehlém rybníku.Je známý z mnoha pohádek a má í nádherné interiéry.