12.10.19

Roháče

Třetí den dopoledne nás čekala návštěva Demänovské ladové jeskyně,která se nachází v Národní přírodní rezervaci Demänovské doliny.Je dlouhá 1975 m.Ledová výplň se vyskytuje v aspodních částech jeskyně.Žije tam 8 druhů netopýrů.









Fotky nejsou moc kvalitní,protože se nemělo fotit,tak jen tak potajmu,bez blesku.

Po poledni jsme se vydali do Jasné pod Chopkom.Počasí bylo nádherné.Kdo chtěl,mohl si vyjet soustavou lanovek až na vrchol Chopku.Z údolní stanice Biela Puť nás vyvezly 3 po sobě následující lanovky.Z vrcholu jsou nádherné výhledy na Liptov a Vysoké Tatry.


Výhled byl fantastický,počasí nádherné,v nové Rotundě jsme si dali dobré kafíčko (ne zrovna nahoře levné)a bylo nám dobře.


U panoramatické restaurace Rotunda je umístěna socha draka Demiána.Je kouzelná,v jedné z dračích hlav je umístěn zvoneček na který když zazvoníte,štěstí si přivoláte...


Zůstali jsem tam ai 2 hodiny,každý podle svého uvážení,nevázali jsme se.Na zpáteční cestě dolů jsme se zastavili na stanici Priehyba,pokochali se ještě vrcholkem Chopku a sjeli dolů k autobusu.

Následoval odjezd do hotelu,večeře a po ní odpočinková chvilka individuálně ve welness,sauně,případně cvičení v bazénu.Tím končil třetí den pobytu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji že jste se zastavili