25.2.23

Masopust 2023

 


Rozdováděné masky,tanec s medvědem,koláče a slivovička,která tekla proudem.Bujaré veselí ovládlo v sobotu 19.2.2023ulice Přerova,kterými prošel masopustní průvod.Nechyběly trdiční postavy hanáckého masopustu-medvěd,smrtka,stárek se stárkou,ženich s nevěstou,kominík,policajt.slamák nebo kůň.Dobrou náladu nezkazil lidem ani déšť.




Oslavy vypukly v ulicích ráno,kdy starosta předal stárkovi a hanácké chase masopustní právo.Stárek mu za chasu slíbil,že "svěřené právo bude v úctě mít a dbát na pořádek".



Mezi maskami nechyběla ani hanácká smrtka,tradiční maska.Kdo přeskočí přes její kosu,ve zdraví se dožije dalšího masopustu.


Slivovička tekla proudem










V masopustním průvodu nechyběla ani cikánka."Mám za úkol ohlídat kabelky,mobily,foťáky,ale hlavně kreditky s PINem,protože bez něho só nám k ničemu,"řekla.

Maškary se pak vydaly od radnice na faru,kde se chasa zastavila na taneček a koblihy se slivovicí




Pan farář tancoval i naléval


Nálada byla veselá

4 komentáře:

  1. Skvělá akce a tebou dobře zachycená atmosféra. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  2. Evi,úžasně jsi zachytila masopustní atmosféru.U nás ve městě nic takového není,ale masopust je každý rok na Dlaskově statku za městem.Chodívali jsme tam s vnoučatama,ale sami už ne.Je to na dvoře statku a to není zase tak velký prostor a hlava na hlavě a já to neumím fotit.Ty jsi to nafotila opravdu úžasně.
    Měj hezkou neděli.Napadnul sníh.Je zima,tak se to dalo ještě čekat.

    OdpovědětVymazat
  3. Evi,krásně jsi to nafotila i napsala.Pěkný den!Z.

    OdpovědětVymazat
  4. Evi, zdravím. Moc hezký masopust, je to všechno tak veselé, barevné ! Paráda. Opatruj se, Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili