6.10.24

Vysoké Tatry,druhý den,výlet na Popradské pleso

Ubytovaní jsme byli v hotelu Palace,s krásným výhledem na Lomnický štít




K hotelu patřily i tyto budovy
Ráno po snídani jsme se vydaly vláčkem na Štrbské  pleso








Dlouho jsme se tam ale nezdržovaly,cílem dnešního dne bylo Popradské pleso.Začátkem cesty bylo pěkné počasí,ale dále nás stihla i bouřka s deštěm.Netrvalo to však dlouho a na Popradské pleso jsme došly za jasného počasí,tak to v horách někdy chodí.




Každý si šel svým tempem,nikdo se na nikoho nevázal,ale přesto jsme si vytvořily malé skupinky,aby nikdo nešel sám.














Na chatě jsme se trochu občerstvily a vydaly se na zpáteční cestu,byl čas k večeři.Celkem to bylo asi 9 km.

5 komentářů:

  1. Evi, to jsou úžasné fotografie a tak se kochám a kochám. Projíždím je shora dolů a zezdola nahoru a užívám si to s Tebou. Děkuji za nádhernou podívanou a přeji krásné dny.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotografie a tolik km 👍

    OdpovědětVymazat
  3. Evičko, díky za nádherné fotky. pro mne jsou vzpomínkové na tahle krásná místa...
    Přeji hezký den. Helena

    OdpovědětVymazat
  4. Evi,když vidím tvé fotografie se štíty Vysokých Tater,tak mám úplně stejný pocit,jaký jsem měla asi před 45 lety,když jsme sem přijeli poprvé.Byli jsme ubytováni v hotelu Fis.Nevím,zda ještě existuje.Ale řekla bych,že je to ten na 11 fotografii.Říkala jsem si tenkrát,že nic úžasnějšího už neuvidím.Překonalo to i moře.Měli jste úžasný zájezd.Půjdu se snad podívat po černobílých fotografiích z té doby
    Měj hezký začátek nového týdne

    OdpovědětVymazat
  5. Evičko, děkuji za nádherné fotky z důvěrně známého místa. Tuhle úžasnou procházku jsem absolvovala několikrát a naposledy nás také chytla bouřka s deštěm, ale to na cestě z PP lesem na vlakovou zastávku Popradské pleso. Byli jsme mladší a ještě jsem fotila analogem. Michal tenkrát i v tom dešti stále opakoval To je romantika...V horách se říká, že prší z modrého nebe. Je slunečný den, náhle prudký déšť a za opět slunce. Měj se hezky. Moc obdivuji, jak ti to pořád šlape.

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili