20.4.21

Dovolená 2013,Elba,6.část

 


Francouzský císař byl nejvyhlášenějším obyvatelem ostrova Elba,přestože sem na počátku 19.století nepřišel dobrovolně,nýbrž do nuceného Exilu.Zdržel se na něm 9 měsíců,významně se ale podepsal na rozvoji města Portofferrario.Byl iniciátorem výstavby budov a nových cest,rozvoje dolů i ekonomiky.Jednou z jeho rezidencí na ostrově bylao reprezentativní sídlo Palazzina dei Mulini.,které sloužilo potšebám veřejného života.Nacházejí se v ní přijímací salony,císařova pracovna,ložnice i knihovna.Z původního zařízení mnoho nezbylo,bylo po císařově odjezdu rozprodáno.





Soulromý život císaře se odehrával v jeho letní rezidenci,známé jako Villa di San Martino.Ta se nachází na svahu zelesněného kopce  prý ji Napoleon nechal posatavit proto,aby dal svým věznitelům najevo,že se z vyhnanství na Elbě nechystá uprchnout.Rozhodně nepokulhávala pohodlností a elegancí za francouzskými vilami,na které byl císař zvyklý.














Tímto veselým obrázkem končí další část naší dovolené,ještě bude pokračování

7 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Tenhle zájezd byl opravdu hezký a zajímavý

      Vymazat
  2. Evi,nádherné a lákavé fotky.Hned bych někam vyrazila.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš,až bude po koronaviru tak třeba se ti poštěstí

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásné fotografie z míst, kam se já určitě nikdy nedostanu a tak děkuji za příjemnou procházku tímto krásným ostrovem.

    OdpovědětVymazat
  5. Já už také ne,ale je to vzpomínka na krásnou dovolenou

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili