4.11.21

Cestou po Šumavě,dokončení

 Poslední zastávkou před příjezdem domů byla Jezerní a Chalupská slať.Slatě jsou přírodní rašeliniště poblíž Kvildy a jsou vyhledávaným cílem turistů.

JEZERNÍ SLAŤ

se nachází v okrese Prachatice.Byla vyhlášena rezervací již v r.1933.V roce 1969 byla rezervace rozšířena na 109 ha.V místě je i vyhlídková věž,odkud je pěkný rozhled do okolí.Dále pak vede dřevěnný chodník asi 400 m do rezervace.Těžba rašeliny zde byla ukončena v r.1933.Hloubka rašeliny je více jak 2,5m.











CHALUPSKÁ SLAŤ
na Šumavě se nachází u informačního střediska Svinná Lada,které je výchozím bodem k rašeliništi.Odtud vede povalový chodník,po kterém se dojde k vyhlídkové plošině k největšímu rašelinovému jezírku v Čechách.Podél chodníku roste řada rostlin a stromů.

Chalupské jezírko má rozlohu 1,3ha.Je v něm několik plovoucích ostrůvků.Zdejší klima patří k nestudenějším v Čechách,panují zde celoročně velmi nízké teploty.My jsme ale měli štěstí,bylo hezké a teplé počasí.












Počasí se líbilo i kočičkám,které se vyhřívaly na sluníčku

Po procházce touto hezkou přírodou jsme již nasedli do autobusu a večer dorazili do Přerova.Chci za všechny poděkovat našim dvěma obětavým vedoucím za všechny nádherné zájezdy,které pro nás tento rok připravili,zajistili vše od programu,cesty,ubytování a měli s námi trpělivost..

5 komentářů:

  1. Evi to jsou opravdu překrásné fotografie a vychutnala jsem si je i ve větším formátu. Děkuji za úžasnou podívanou. Tuto část Šumavy neznám a tak jsem se moc ráda pokochala krásou této části naší země. Přeji Ti krásné dny ve zdraví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání.I já Ti přeji hodně zdraví v této krušné době,měj se hezky

      Vymazat
  2. Evi,to máš fajn,že máš partu se kterou jezdíš.Šumava je nádherná a ty jsi tak opravdu zachytila.Přeji Vám ještě hodně dalších krásných zájezdů.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za kouknutí,přeji také hezké dny ve zdraví..

      Vymazat
  3. Evi, smekám před organizátorkami zájezdu, není to jednoduché. Také jsem zajišťovala pár zájezdů a pobytů pro klub STP tak vím co to obnáší. Zaplnit autobus, km nám dává k dispozici magistrát, tak požaduje plný stav. Doplnila jsem jej nabídkou do dalších klubů, zajistit vše potřebné a výsledek sice více spokojených, pár jedinců by vše udělalo lépe ☺
    Fotky jsou nádherné,určitě se na tvůj blog vrátím. ☺

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili