25.9.22

Chorvatsko 2022,Igrane


Prodloužila jsem si léto a odvážila se s naší seniorskou organizací odjet na 10 dnů k moři do Chorvatska.Odjížděli jsme 9.září a vraceli se 18.září.Odjížděli jsme v odpoledních hodinách a jeli přes celou noc přes Rakousko,Slovinsko do Chorvatska.Ač to byl luxusní dvoupatrový autobus se sklopnými sedadly,WC,klimatizací a TV obrazokou v každém sedadle,nebylo to jako doma v posteli,Řidiči zastavovali co 3-4 hodiny na zdravotní zastávku,vařili kávu,čaj,čokoládu.Ale co si budeme povídat,museli jsme přežít 1300 km v asi 14 hodinách.Někdo měl štěstí že to zaspal,někdo ale oko nezamhouřil,což byl i můj případ.Na to se ale brzy zapomnělo a prožili jsme 9 krásných dnů u moře a výletů za slunečného počasí.


Ubytování jsme byli v malebném městečku Igrane v apartmánech.Snídani jsme si dělali sami, večeře byly zajištěny v hotelu,kde se dalo vybrat ze dvou chodů.Vzhledem k tomu,že se už skoro všichni známe ze zájezdů,nebyl  problém s ubytováním.Jezdím s kamarádkou,s kterou se znám od školy už 60 let.Měli jsme vilu pro 4 dvojice,kde každá měla svůj pokoj s balkonem a výhledem na moře (vzdálené 50 m),svou koupelnu a kuchyň s veškerým vybavením.



Kuchyň byla prostorná,vybavená nádobím a ledničkou


Domácí měli moc pěknou zahradu,kde dozrávaly granátová jablka,citrusy a hroznové víno.





Večer jsme sedávali na terase pod dozrávajícími hrozny.Také jsme dostali od domácích ochutnat.
Našimi společníky byly i kočičky



Nasbírala jsem si tam bobkový list,rozmarýn a dostali jsme od domácích i fíky

Měli jsme i večer krásný noční výhled z balkonu ¨
Igrane je menší klidné letovisko na Makarské riviéře 16 km od města Makarská.Působí pohodově,má krásné pláže a výhled na pohoří Biokovo.Když se koupete v moři a je krásný výhled na hory,je to pohádka.Ale o tom v příštích článcích.

4 komentáře:

  1. Evi,měla jsi nádhernou dovolenou.Igrane znám,s manželem a někdy i dětmi jsme procestovali celé Chorvatsko.Měli jste krásné ubytování.Jsem ráda,že si u některých příspěvků vždy vybavím naše dovolené.A tak se těším na další příspěvky.
    Měj se moc hezky

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Evi, moc Tě zdravím. Musím Ti napsat, že máte super seniorskou organizaci, připravuje pro vás samé pěkné zájezdy. To je dobře, že jsi jela. Určitě to bylo báječné, těším se na pokračování. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásné fotografie z nádherného prostředí. U skutečného moře jsem nikdy nebyla, většinou u moře práce, ale nevadí. Tvoje fotografie mě tam dostaly. Díky za krásnou podívanou. Je tam nádherně. Měj se moc pěkně měj krásné podzimní dny.

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili