7.10.22

Chorvatsko 2022,Biokovo,SkyWalk

 

Nejznámnější atrakcí přírodního parku Biokovo je tzv.SkyWalk.Je to skleněná promenáda na 13tém km silnice Biokovo.Promenáda je dlouhá asi 25m a kromě úžasného zážitku z procházky po skle nad propastí nabízí krásný výhled na Makarskou riviéru a ostrovy Hvar,Brač a jiné.

V létě 2021 byla otevřena tato turistická atrakce.Unikátní železobetonová konstrukce je postavena na okraji skalního srázu na vyhlídkovém místě Ravna Vlaška ve výšce 1228 m.n.m..Vyhlídka ve tvaru podkovy má skleněnou podlahu.takže návštěvník vidí propast pod vlastníma nohama.Projekt byl financován z velké části z fondů Evropské unie.












Asi nejpůsobivější výhled musí bý při západu slunce,ale to už jsme tam nebyli,obrázek jsem si půjčila s dovolením z internetu

Tak to je konec reportáže z úžasného Chorvatska.Zbytek pobytu jsme strávili u moře,procházkami po pobřeží a i posezením u zmrzliny,večer u vínka nebo piva.Poslední den jsme ještě celé dopoledne strávili u moře a ve večerních hodinách jsme odjížděli domů do ČR.Ještě jsem naposledy cvakla z autobusu zapadající sluníčko,které se s námi loučilo.


3 komentáře:

  1. Moc krásné fotografie. Na tu skleněnou vyhlídku by mě asi nikdo nedostal. Netrpím závratí, ale asi bych se stejně bála.a

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera. obdivuji tě Evičko, že stále takto cestuješ.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné, určitě náročné na chození 👍

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili