16.6.22

Švýcarsko,3.den


 Třetí den jsme po sladké snídani v hotelu  (jak je u francouzů zvykem) vyjížděli na další výlet do horského střediskaChamonix ve Francii.Z Chamonix jsme jeli lanovkou s přestupem na horu Anguille du Midi zvanou též Polední hora.Název je odvozen od měnícího se počasí po poledni.


Tak vyjíždíme...😊

Hora se nachází v Montblanském masivu ve výšce 3842 m .nm.Počasí nám opět přálo a tak jsme si užili nádherných horských scenerií.

Až na tu nejvyšší špičku!


U většiny z nás se projevily v této výšce slabé vysokohorské problémy (točení hlavy a stav jako po flámu).Průvodkyně nás na to ale upozornila.Ale ty brzy zmizely.Nezapomenutelný byl vstup na originální vyhlídku-skleněnou kostku,kde se člověk nachází na skle nad propastí hlubokou1035 m.Není to ale pro každého,vyžaduje to odvahu a nedívat se pod sebe.Smí se tam jen v návlecích na botech.Odměnou je ale fantastický výhled na francouské Alpy a na slavný Mont Blanc,nejvyšší horu Evropy.,kterou jsme viděli jako na dlani.




















Po volné prohlídce dle každého možností jsme sjeli lanovkou do Chamonix,prohlédli si městečko,poseděli u kávy azmrzliny,případně zakoupili upomínkové předměty.





Bylo toho dost k vidění,ale vše klapalo dle programu a bylo i dost času na vše.K večeru nás čekala ještě
krátká prohlídka Ženevy a projížďka lodí po Ženevském jezeře.O tom až v příštím povídání.

3 komentáře:

Děkuji že jste se zastavili