14.9.20

Pustevny,Stezka Valaška



Minulý týden jem se s kamarádkama vypravila na výlet do Beskyd,konkretně jsme chtěly vidět stezku v korunách stromů "Valaška".Z Přerova jsme jely vlakem do Rožnova,pak autobusem na Pustevny.
Počasí bylo nádherné,výlet se nám vydařil.Po výjezdu na Pustevny jsme se vydaly nejprve pozdravit sochu Radegasta..





Na zpáteční cestě jsme si prohlédly nově obnovenou chatu Libušín.Je opravdu nádherná,ani není poznat,že stavba je nová...



Dále jsme pokračovaly v cestě směrem na stezku v korunách stromů--Valašku.Stezka stojí u horní stanice lanové dráhy na Pustevnách směrem k vrcholu Tanečnica.Součástí stavby je rozhledna o výšce 22 metrů.Nejvyšší patro věže je ve výšce 1099m n.m.a za dobrého počasí je z něj možné vidět Jeseníky či Velkou Fatru.


Stezka nabízí dvě unikátní technická řešení.Zavěšený chodník,jehož konstrukce se zatím v ČR nepoužila,a skleněnou vyhlídku.Na ní má člověk pocit že stojí ve vzduchu.Stezka je rozmístěna ve výšce od 4 do 15metrů,její součásti je vyhlídková věž a lanový himalájský chodník dlouhý 150 m.Na něm jsem neměla moc příjemný pocit,houpalo se to vše,ale pomalu jsem to zvládla..
Nadzemní panoramatická Stezka Valaška je sdlouhá 610m.












Dlouho jsme se nemohly s takovou nádherou rozloučit.Zpět jsme se ještě zastavily na prohlídku soch z písku,které jak nám bylo řečeno,před týdnem poničila průtrž mračen.








Pak už jen zbývalo  se zastavit na Kolibě,dát si kávu s frgálem a cesta domů



2 komentáře:

  1. Evi, to je nádhera. Já jsem pro letošek dochodila a bojím se, jak zvládneme podzimní zahrádku. Ještě nedávno byly na stezce davy lidí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme tam byly ve všední den a nebylo tam až tak moc lidí..

      Vymazat

Děkuji že jste se zastavili