13.2.22

Čokoládový festival Olomouc


 Potřebovala jsem si vyřídit něco ohledně telefonu na Vodafonu a protože v Přerově pobočku zrušili,tak jsem musela do Olomouce asi 20 minut vlakem).A když jsem tam byla,tak jsem navštívila Čokoládový festival,který se tam o víkendu právě konal v obchodním centru Šantovka.Já tyhle velká obchodní centra zrovna nemusím,ale kdo by se na tu sladkou krásu rád nepodíval.





Festival představuje čokolády a různé delikatesy,kterým málokdo odolá.Na programu je nejen mlsání,ale i soutěže pro děti a umělecká vystoupení.Festival dokazuje,že čokoláda není pouze tabulka.kterou lze koupi v obchodě,ale že existuje i spousta dalších čokoládových výrobků a specialist.Patří mezi ně originální pralinky,lanýže.kebab,pivo,či kosmetika.Vystavovalo tam více jak 40 vystavovatelů a rodinných firem
.













Krásné věci,ale 2 pralinky za 100 Kč je přece láce,ne?😅



No nekup 5 bonbonů za 220 Kč......😋



















K dostání také čokoládové pivo a sladký hamburger...😅









Všechny figurky i to nářadí je z čokolády







A že bylo na co koukat...😋

6 komentářů:

  1. Evi,to je dobrot,to je nádhera.To bych hned ochutnávala.Dobře si udělala,že jsi se tam zašla podívat.Dcera jednou také byla s dětma na čokoládovém festivalu a byly nadšený.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
  2. Je to nádhera a ta vůně...Škoda, že ji nelze přidat k příspěvku. Výrobky jsou svým způsobem i umělecká díla,asi proto ty ceny. Také bych si rozmyslela dát za dvě pralinky stovku. Díky za krásnou podívanou. Měj prima den.

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, teda já mám dost. Prohlídla jsem byt a nikde ani kousek sladkého. Mám tu maličkou bonboniéru, také pralinkovou z naší čokoládovny, ale tu koupil Michal své neteři k narozeninám. Původně mi ji chtěl dát k Valentýnu, ale řekla jsem, že je to škoda. Já bych ji totiž zbaštila na posezení. Je tam 10 různých pralinek a cena závratná, ale trochu levnější než na festivalu. Já bych tam asi utratila majlant.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to hodně lákavé a voňavé,musela jsem dost bojovat (mám cukr na hranici,tak se hlídám)

      Vymazat
  4. Měli jsme u nás ve městě prodejnu s velkým výběrem pralinek, byly vynikající. Fotografie bílé pralinky s beruškou, tak to byl sortiment prodejny. Vždy jsem tam pralinky kupovala jako dárek - vánoce, narozeniny, višeň v hořké čokoládě i se stopkou, ceny mírnější než ty na výstavě. Raději méně, ale kvalitní, ta samá prodejna byla i v Luhačovicích. Pralinky z Velkých Losin nejsou špatné, ale už to není ono. Čokoládu si vezmu výjmečně, ale pak flákanec - 2x do roka hřeším ☺

    OdpovědětVymazat
  5. Dcera ráda nakupuje jako dárky tyto pralinky.Občas se nesetká s úspěchem.
    Já čokoládu nemusím,ale kvalita je kvalita-tu mám ráda i já.

    OdpovědětVymazat

Děkuji že jste se zastavili