13.9.24

Zámek Častolovice

Poslední den karlovarského zájezdu jsme zakončili naávštěvou zámku v Častolovicích,který se nachází v podhůří Orlických hor.

11.9.24

Karlovarské hotely

 

Chodit po hotelích není zrovna moje hobby,ale odpolední procházka pěknými parky není špatná.Tak přidám pár pohledů na nejznámnější karlovarské hotely.

8.9.24

Karlovy Vary,rozhledna Diana

Jak už jsem psala minule,přijeli za mnou rodina s vnučkou a malou pravnučkou.Udělali jsme si výlet na rozhlednu Diana.Tato známá karlovarská rozhledna s panoramatickými výhledy na město a okolí se nachází na Výšině přátelství a je snadno dostupná lanovkou od Grandhotelu Pupp.  

7.9.24

Karlovy Vary,Vánoční dům


Jediný Vánoční dům s celoročním provozem v České republice,nachází se asi 7km od středu města,kam nás zavezl náš autobus. Dům se skládá z několika částí.Z rozsáhlé prodejní expozice,kde se dá nakupovat a také se inspirovat.I když je parné léto,tak si můžeme užít vánoční atmosféru.
Další část se věnuje Muzeu medvídků,které je největší sbírkou medvídků v České republice.

6.9.24

Karlovy Vary,Jelení skok

 

Ve volném čase jsem si vyšla na vycházku na Jelení skok nad město.
Místo zvané Jelení skok tvoří socha Kamzíka,která je umístěna na špičaté asi 10 m vysoké žulové skále v lázeňských lesích.Původní plastiku zhotovenou ze zinku v r.1851 po jejím zničení nahradila v r. 1986 bronzová kopie,jejíž váha je asi 80 kg.Zhotovil ji karlovarský sochař Jan Kotek.Historii vzniku jsem popsala již v minulém článku.